maanantai 24. lokakuuta 2022

Kevin Kwan: Ökyrikas tyttöystävä

Kirjan tapahtumat jatkuvat siitä, mihin Ökyrikkaat aasialaiset jäi. Valitettavasti siinä, missä Ökyrikkaat aasialaiset oli ennennäkemätöntä vaurauden ja uskomattomien elämäntapojen ylistystä ja erilaisuudessaan jännittävä, on Ökyrikas tyttöystävä saman toistoa. Minulle ei edes oikein käynyt selväksi, kuka kirjan naisista on kyseinen ökyrikas tyttöystävä. Kukaan ei nouse joukosta muiden yli. Tai no, muut naiset taitavat olla jo naimisissa, joten yksi jää jäljelle. 

Kirja pursuaa yletöntä pröystäilyä. Miten kuvata satumaisia rikkauksia, kun sanat eivät enää riitä. Ultrarikaskin kuulostaa laimealta. Muutenkin kirjassa ärsyttää henkilöiden tapa laskea kaikki rahassa. Sivuilla vilisevät miljoonat ja miljardit. Kuukausipalkkalaisen on suorastaan vaikea hahmottaa, millaisissa summissa liikutaan. 

Nick ja Rachel menevät tässä kirjassa naimisiin. Häät ovat pienet ja vaatimattomat, ja sellaisiinhan sopii lehterillä soitteleva sinfoniaorkesteri. Kirjassa reissataan vilkkaasti Aasian maiden välillä ja väheksytään niitä, jotka ovat eri kansallisuutta. 

Alkuun kirjan lukeminen takkusi pitkien sukuselvitysten takia. Kirja taitaa kuitenkin päästä olennaisen ytimeen vauraiden aasialaissukujen kohdalla. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti