perjantai 28. lokakuuta 2022

Anna Karolina: Toinen meistä kuolee tänään

Kirjan alku on niin kliseinen, että lukuinto latistuu välittömästi. Tarkoitus on nähtävästi tavoitella kovaksikeitetyn dekkarin tunnelmaa, jota hyllytetyn naispoliisin salavihkainen taskumatista naukkailu vahvistaa. Luettuani kirjan kokonaan jäin miettimään, olivatko kliseisyys ja stereotypiat tarkoituksellisia. Kyseessähän on kuitenkin uuden dekkarisarjan aloitusosa.

Ebba Tapper on hyllytetty naispoliisi, jolle on kehittymässä vakavahko alkoholiongelma. Hänet palkkaa töihin oman lakitoimiston omistaja Angela Köhler, joka toimii puolustusasianajajana. Angelallakin on omat ongelmansa. Parivaljakko alkaa selvitellä visaista murhatapausta omaperäisellä tyylillään.  Yhteistyö poliisin kanssa sujuu vaihtelevasti. 

Jään odottamaan seuraavaa osaa, joka ilmestyy jo keväällä, ja toivon siltä vähän enemmän. Lukeminen takkusi, koska en päässyt kirjan imuun mukaan ollenkaan. Kirjan loppuratkaisu on omintakeinen.

Kirjan fontti on haalean tuntuinen ja raskas lukea lampun valossa. Joku aiempi lukija oli myös taitellut sivuja ärsyttävästi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti