lauantai 31. elokuuta 2024

Lisa Jewell: Haudatut muistot

Olen lukenut Jewellilta aiemmin kirjat  Sitten hän oli poissaLöysin sinutJoka askel jonka otatKaikista synkimmät salaisuudetNäkymätön tyttö ja Yöhön kadonnut. Kuten olen aiemminkin todennut, Jewellin kirjat eivät ole jatkuvajuonisia, vaan joka kirjassa on aina uudet henkilöt. Haudatut muistot on kuitenkin jatkoa kirjalle Kaikista synkimmät salaisuudet.

En tietenkään muista aiemmasta kirjasta (Kaikista synkimmät salaisuudet) mitään. Kirjan jos toisenkin -nimisessä blogissa kerrotaan varsin kattavasti ko. kirjan juoni. Niin kattavasti, että ärsyyntyisin, jos en olisi jo kirjaa lukenut. Nyt siitä oli kuitenkin hyötyä. Pystyin palauttamaan mieleeni ainakin osan aiemman kirjan sekavasta juonesta. 

Kirjan alussa ei lukijaa juurikaan briiffailla aiempiin tapahtumiin. Henkilöitä on paljon ja liikutaan kahdessa aikakerroksessa, joiden välillä on vain muutama vuosi. Yhtä sekava meno kuin aiemmassa kirjassa, siis. Kirjan alussa on pieni henkilöluettelo muistin virkistykseksi. 

Alun epätoivo haihtui nopeasti, sillä Jewell kirjoittaa hyvin ja tapahtumat etenevät jouhevasti. Pienten vihjeiden avulla aiemmat tapahtumatkin alkavat pikkuhiljaa palata mieleen, eikä enää oikeastaan haittaakaan, ettei aiemmasta kirjasta muista mitään. 

Kirja käy suorastaan kiinnostavaksi ja luin sen loppuun ahmien. Jotkut menneisyyden asiat selviävät, jotkut eivät. Sellaista se on. 

Suomentanut Karoliina Timonen












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti