keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Elina Backman: Kuinka kuolema kohdataan

Kuinka kuolema kohdataan on jatkoa kirjoille Kun kuningas kuoleeKun jäljet katoavat ja Ennen kuin tulee pimeää.

Pääroolissa on Saana, jolla ei taida oikein muuta ammattia olla kuin podcastien tekijä. Saana tekee rikosaiheisia podcasteja ja kaivelee mielellään selvittämättömiä murhia. Niitä ei vain tarjottimella tipahtele eteen. En ole ihan varma, mitä Saana tekee elääkseen, kun ei hän muuta tunnu tekevän. 

Saana on viettämässä juhannusta pienellä saarella Kotkan edustalla. Vaikka saari on pieni, asuu siellä yllättävän paljon ihmisiä, joilla on salaisuuksia ja menneisyys. Kuinka ollakaan, Saana pääsee kiinni uuteen kiinnostavaan podcast-aiheeseen. Saanan poikaystävä Jan tutkii samaan aikaan Helsingissä murhia, jotka taitavat liittyä yhteen Saanan tutkiman tapauksen kanssa. Juoni menee aina samaa rataa Backmanin kirjoissa. 

Saana kyselee ihmisiltä kolmenkymmenen vuoden takaisista tapauksista. Saanan tyyli kysellä on tosi töksähtelevä ja epäaidon tuntuinen. Kirjailija ei ehkä ole osannut kirjoittaa auki sitä, miten yleensä vieraita ihmisiä on tapana lähestyä aranpuoleisilla asioilla. Kirjassa on myös suoranainen asiavirhe maasta löytyneen piirroksen kohdalla. 

Tapahtumapaikka on kiinnostava, ja juhannuksenvietto saaressa viehättävästi kuvattu. Se pelastaa paljon. Positiivista on myös se, että monet turhat maneerit, jotka ovat aiemmin ärsyttäneet, on jätetty pois. Tällaisia olivat ylenpalttinen tuotesijoittelu ja Saanan poikaystävän jumalainen ulkomuoto. 





2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkäsin tästä dekkarista. Juhannuksen vietto saaressa oli hyvin oivallettu, ja sinnehän he kaikki kokoontuivat loppuhuipennukseen.

    VastaaPoista