tiistai 23. heinäkuuta 2024

Camilla Sten: Vaarallinen taito

Vaarallinen taito aloittaa uuden, kriminaalipsykologi Rebecca Lekmanista kertovan sarjan. Suositun ruotsalaisdekkaristi Viveca Stenin tytär on jo näyttänyt lahjansa aiemmissa teoksissaan Kadonnut kylä ja Perijä, joista etenkin ensimmäinen oli todella hyvä. 

Uuden sarjan aloitus on vetävä ja tarinaltaan vähän erilainen. Päähenkilön seksuaalista suuntautumista korostetaan ehkä vähän liikaa. Toki se liittyy juoneenkin, mutta vähempikin olisi riittänyt. Tai ehkä se on yläluokkaisten tukholmalaisten keskuudessa niin iso juttu. 

Rebecca on eronnut amerikkalaisesta puolisostaan ja palannut kotikonnuille Ruotsiin huolehtimaan vanhenevista vanhemmistaan. Kun Rebekan kouluaikainen ystävä yllättäen kuolee, huomaa Rebekka kiinnostuvansa kovasti tapahtumien syistä. Rebekka on aiemmin toiminut kriminaalipsykologina, muttei tietenkään voi osallistua poliisityöhön, koska tuntee uhrin. 

Juoni on mielenkiintoinen ja tarina etenee hyvin. Loppuratkaisu lässähtää, koska se on arvattavissa. Rebekan tyhmänrohkeudesta menee muutama piste. 

Suomentanut Hanna Arvonen







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti