tiistai 11. heinäkuuta 2023

Milka Hakkarainen: Hiidenjumi

Hakkaraisen kaksi aiempaa kirjaa, Ei verta rantaa rakkaampaa ja Maa kauhein isien, kertovat Ruotsissa asuvista suomalaisista ja näiden ongelmista. Hiidenjumi ei jatka sinänsä hyvää ja kiinnostavaa sarjaa. 

Hiidenjumi kertoo ruotsinsuomalaisesta Armista, joka on lapsena muuttanut Ruotsiin äitinsä mukana ja asunut siellä yli neljäkymmentä vuotta. Viisikymppisenä Armi pakenee ongelmia uudessa kotimaassaan ja palaa Suomeen mummonsa vanhaan taloon Kuhmoon. Talo sijaitsee Hiidenjumi-nimisessä paikassa. 

Armin työpaikalla Ruotsissa on #metoon myötä noussut kohu miesten asiattomasta käytöksestä. Armi on sitä ikäluokkaa, joka on tottunut pitämään puolensa ja noussut johtavaan asemaan valittamatta. Armi ei aina tunnukaan ymmärtävän koko #metoo-ilmiötä. Mummonsa talossa Armin elämä ei ole sen helpompaa, kun ruumiita pulpahtelee sieltä täältä. 

Kirja on vetävästi kirjoitettu ja se suorastaan imaisee mukaansa. Jännitys tiivistyy loppua kohti, ennen kuin selviää, kuka on nuorten tyttöjen surmien takana. Armista ei ole helppo pitää, mutta se ei haittaa lukemista.  




2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta! Luin Hakkaraisen esikoisen, mutta enpä tiennytkään että nyt on jo kolmas kirja tullut ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi ekaa kirjaa ovat samaa sarjaa, tämä sitten erilainen. Mutta tosi hyvä!

      Poista