lauantai 31. joulukuuta 2022

Ashley Elston: 10 totuutta ja yksi tehtävä

Luin keväällä Ashley Elstonin 10 x Sokkotreffit ja se oli todella viihdyttävä. Tässä kirjassa ollaan saman suvun äärellä, kertojana vain on tällä kertaa edellisen kirjan päähenkilön Sophien serkku Olivia. Olivian lisäksi minäkertojina toimivat vuorollaan hänen ystävänsä Sophie, Wes ja Charles. Kirja on nuorille aikuisille tarkoitettu. 

Valitettavasti 10 totuutta ja yksi tehtävä ei yllä millään tavalla edeltäjänsä tasolle. Kirja kertoo Oliviasta, jonka päättötodistus uhkaa jäädä saamatta, koska hän ei ole suorittanut liikuntakurssin puolta opintopistettä. Olivia saa vielä yhden mahdollisuuden suorittaa sen työskentelemällä golf-kentällä. Mikä mielenkiinnoton laji, josta luultavasti harva nuorten aikuisten kirjojen lukija tietää yhtään mitään. 

Samaan aikaan, kun Olivia työskentelee niska limassa, vietetään abien juhlaviikkoa. Olivian pitäisi olla joka päivä jonkun bileissä. Kirjan bileet ovat aivan yliampuvia, mutta ehkä niitä on oikeasti tapana järjestää. Tunnelmaa kiristää Olivian äiti, joka valvoo kännykkäsovelluksella tyttärensä jokaista askelta. Olivia ei tietenkään voi kertoa työleiristä äidilleen, joka uskoo kaiken olevan hyvin. 

Pahoittelen juonipaljastuksia. Jos jätät niiden takia kirjan lukematta, et menetä mitään. Kirjailijan loppusanoista käy ilmi, että hänellä ei ole ollut mitään ideaa juonesta kirjaa aloittaessaan. Golfistakaan hän ei tiennyt mitään. Ikävä kyllä tämä näkyy kirjassa, joka vaikuttaa vaivoin ja väkisin kokoon raavitulta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti