torstai 15. joulukuuta 2022

Christian Rönnbacka: Kostajan merkki

Kirja alkaa Serbiasta, ja heti tympäännyin. En tykkää yhtään näistä iänikuisista itäblokin maiden mafioista kertovista kirjoista, olkoot kuinka yleisiä Suomessa tahansa. Onneksi pikapuoliin siirrytään takaisin Suomen Porvooseen, jonne Antti Hautalehtokin on palannut entiseen rikoskomisarion vakanssiinsa.

Kirjan luvut ovat lyhyitä ja vievät tapahtumia hyvin eteenpäin. Vaikka kirjassa ei turhia jaaritella, ehtii Antti silti kalastella ja katsella merikotkan puuhia. Antti on suomalaisten oma John McClane, tyyppi jota Bruce Willis esittää Die Hard -elokuvissa. Nokkela, kätevä käsistään ja valmis pelastamaan maailman pienen Kynsituli-puukon avulla.

Serbialaiset saapuvat Suomeen tähtäimessään Antin päänahka vanhojen kaunojen takia. Alkaa elokuvamainen ajojahti, josta selviävät vain parhaat. Kostajan merkki on jo kymmenes osa Hautalehto-sarjaa, joka pitää yhtälailla otteessaan kuin sarjan aiemmat kirjat (Operaatio Troijalainen, Julma, Rakennus 31, Kylmä syli, Kaikki mikä kiiltää, Tuonen korppi, Majakka, Ruska ja Tulen aika).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti