maanantai 26. joulukuuta 2022

Lars Kepler: Hämähäkki

Ruotsalaispariskunta Alexander ja Alexandra Coelho Ahndorilin Lars Kepler -salanimellä kirjoittamaa Joona Linna -sarjaa on ilmestynyt jo yhdeksän osaa. Uusin on nimeltään Hämähäkki, aiemmat osat ovat Hypnotisoija, Paganini ja paholainen, Tulitodistaja, Nukkumatti, Vainooja, Kaniininmetsästäjä, Lazarus ja Peilimies

Hämähäkki jätti kyllä minut nyt aivan kylmäksi. Kirjaa olisi voinut tiivistää huomattavasti esimerkiksi jättämällä kaikki seksikohtaukset pois. Niitä nimittäin riittää. Seksikohtausten kirjoitustavasta päättelen niiden takana olevan pariskunnan miespuolisen jäsenen. 

Kirjassa myös mässäillään ällöttävällä väkivallalla, joka käy tylsäksi toistuessaan ties kuinka monetta kertaa täysin samalla tavalla. Alkaako kirjoittajilla mielikuvitus ehtyä? Tapahtumien kulussa menee sekaisin, kun ensin siepataan henkilö ja sitten löytyy toinen henkilö kuolleena. Jonkin ajan päästä lukija on aivan sekaisin siitä, kenen ruumis nyt löydetään. Osa löydetyistä ruumiista saa suuren huomion, osa kuitataan maininnalla. 

Kirjan alussa varoitetaan, että jotkin Lazaruksen ja Nukkumatin tapahtumat paljastuvat tässä kirjassa. Eipä hätää, ei sellaisia enää kukaan muista. Ei aavistustakaan, mistä tapahtumista on kyse. 

Sujuvaa tekstiä, mutta juoni jää vähän kokkareiseksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti