keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Viveca Sten: Laakson varjo

Åren murhat -sarjassa on aiemmin ilmestynyt Lumen uhrit, joka ei todellakaan vakuuttanut. Laakson varjo jatkaa sarjaa. Lomalla Åressä ollut Hanna on jäänyt töihin paikalliseen poliisiin ja asustelee siskonsa omistamassa huvilassa. 

Juoni on mielenkiintoinen ja kuvaa hyvin pohjoisen tiukan uskonlahkon elämää. Rebecka on onnettomasti naimisissa papin paikkaa havittelevan Olen kanssa. Eroaminen ei tule kuuloonkaan. Ole kontrolloi muutenkin Rebeckan elämää tiukasti. Tästä päästäänkin jännittäviin juonenkäänteisiin. 

Kirjan alussa lukeminen tökkii. Kirja vaikuttaa selkokielellä kirjoitetulta, koska kirjoittaja käyttää lähinnä päälauseita ja selittää aivan liikaa. Tuntuu, kuin aivan eri Viveca Sten olisi kirjoittanut Sandhamnin murhat -sarjan kuin Åren murhat. 

Hanna on yhtä kypsymätön kuin aiemmassa kirjassakin. Hän on eronnut avomiehestään ja miettii nyt, että on maksanut miehen asunnon korkoja ja vastikkeita siinä asuessaan, joten Hannan mielestä hänen pitäisi nyt saada osa asunnon myyntihinnasta. Ilmaiseksiko hänen olisi pitänyt saada siinä asua? Työssään Hanna on kuitenkin taitava.  

Alun kömpelyyden jälkeen kirja onnistuu pitämään mielenkiinnon yllä ja muuttuu suorastaan jännittäväksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti