sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Marja Aho: Neidonkorento

Neidonkorento on käsittääkseni Marja Ahon ensimmäinen aikuisille kirjoitettu kirja. Se on jännityskirja, jonka pääosassa on empaattinen ja nuuka komisario Simo Sund. Sundin alaisista vain yhden elämään perehdytään hiukan syvemmin, muut jäävät kasvottomaksi massaksi. Eikä tästä yhdestäkään kerrota juuri mitään lapseen liittyviä asioita lukuun ottamatta. 

Kirjan alku vaikuttaa sekavalta ja siitä on vaikea saada otetta. Lyhyissä luvuissa esiintyy monia henkilöitä, ja lisää tulee. Henkilöt jäävät varsin ohuiksi tuttavuuksiksi. Poliisikin tuntuu sangen saamattomalta ja toiminta huolimattomalta. Liekö tarkoitus osoittaa, että poliisitkin ovat vain ihmisiä. 

Kirja käsittelee lahtelaista huumeongelmaa ja erityisesti nuorten huumeiden käyttöä. Aihe on tärkeä, mutta toteutus jää vähän ontuvaksi. Lopussa häiritsi useamman ajatusketjun kesken jääminen. Kirjaan olisi tullut enemmän pontta, jos komisarion säästömenetelmät, kehitysvammaiseen poikaan liittyvä ajatuskulku ja soitteleva vanha heila olisi käsitelty loppuun. Ainakin nämä, saattoi siellä muutakin jäädä keikkumaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti