sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Lucy Diamond: Rantakahvilan joulu

Rantakahvilan joulu on Rantakahvilan itsenäinen jatko-osa, jossa on itse asiassa kolme pientä tarinaa. En rankannut Rantakahvilaa kovin korkealle. Juoni oli löyhähkö ja tarina heppoinen. 

Rantakahvilan joulun ensimmäinen tarina Joulu saapuu Rantakahvilaan on samantasoinen aiemman osan kanssa, eli ei kummoinen. Toinen osa, Jouluyllätyksiä Rantakahvilassa, on sen sijaan varsin tunteikas esitys ja saa lukijankin niiskahtamaan. Kolmas ja viimeinen tarina, Rantakahvilan uusi tulokas, on lyhyenläntä synnytyskertomus, jonka muu anti jää heppoiseksi. 

Jouluyllätysten takia kirja on hieman parempi kuin edeltäjänsä. Evie on kirjan minäkertoja, ja se tekee pakostakin tarinoista hyvin yksipuolisia. Välillä kertojan ääni annetaan Evien siskolle tai Rantakahvilan uudelle työntekijälle, mutta se ei riitä paisuttamaan tarinaa. 

Edelleen ihmettelen, miten Evie pitää itseään erinomaisena kahvilanpitäjänä, kun hänen keittiötaitonsa ovat nollatasolla. Maalaisjärjellä ajatellen kahvilanpitäjän olisi hyvä osata itsekin leipoa tai kokata jotakin. Evien kahvila kuitenkin menestyy ja työntekijöitäkin riittää. Mystistä. 

Taas kerran sankarittarella on kuriton käkkäräpää. Kuinkas muutenkaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti