sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Kari Levola: Harju

Levolan poliisisarja on sikäli mielenkiintoinen, että pääosassa hääräävä rikospoliisi Raistola on edelleen sairauslomalla. Sarjan ensimmäisessä osassa hän oli sydänleikkauksessa. Pienet terveysesteet eivät hänen tahtiaan hidasta, kun rikoksia pitää selvitellä ja rikollisia ottaa kiinni. 

Tällä kertaa Raistola on kuntoutumassa Punkaharjun kauniissa maisemissa samaan aikaan, kun presidentit Putin ja Niinistö samalla seudulla. Raistola joutuu tietenkin vedetyksi mukaan tapaamisen taustalla kuohuviin tapahtumiin. 

Kirja on hyvin ohut, vain puolentoistasataa sivua. Niinpä fokuksessa on Raistola ja hänen näkökulmansa tapahtumiin. Sivujuonia ei ole, eikä henkilöitäkään esitellä kuin kourallinen. Raistolasta lukisi mielellään pidemmältikin. Toisaalta on ihailtavaa, että kirjailija pystyy tiivistämään tapahtumat näin vähäiseen sivumäärään. 

On myös mukava välillä tarttua ohueen kirjaan ja tietää, että se on äkkiä luettu. Järkäleitä on kirjamarkkinoilla riittämiin. 
2 kommenttia:

  1. Jostain syystä nykydekkarit ovat paisuneet usein kauheiksi järkäleiksi. Todellakin tervetullutta vähän ohuemmatkin kirjat.

    VastaaPoista
  2. No on. Välillä tuntuu tuskastuttavalta aloittaakaan jumalattoman paksua kirjaa, kun tietää, että sitä ei parissa päivässä millään lue.

    VastaaPoista