sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Jenny Bayliss: Jouludeitti x 12

Ei ollut yhtään rakkausromaanifiilis, kun tämä kirja tuli lukupinosta käteen. Valinnanvaraa ei ollut, koska palautuspäivä tiistaina ja kirja on varattu. Plarasin kirjaa läpi, luin alusta pari sivua ja katsoin lopusta, kuinka käy. Päätin lukea jonkin matkaa, kunnes kyllästyn.

Kirja onkin yllättävän sujuvaa tekstiä ja tarina kulkee vauhdikkaasti. Kirjan alkuperäinen nimi The Twelve Dates of Christmas viittaa englanninkieliseen lauluun The Twelve Days of Christmas. Suomennos ei tee sille oikeutta, mutta liittyy kyllä tarinaan. 

Katen ystävä painostaa häntä osallistumaan treffipalveluun, jossa on tarjolla kahdettoista treffit joulukuussa. Kate osallistuu, ja tietysti joutuu kaikenlaisiin kommelluksiin, mutta löytää silti lopuksi elämänsä rakkauden. Eihän tällainen kirja voisi muuten päättyä, tai ainakin se olisi sitten suuri pettymys. 

Viihdyttävää lukemista epäilyistäni huolimatta. Vaan olisipa joskus jossakin kirjassa sankaritar, jolla ei olisikaan villejä kiharoita, vaan päätä myöten lätistyvä tukka. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti