keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Janne Toivoniemi: Sateenkaarimurhat

Takakannessa Sateenkaarimurhia kuvaillaan psykedeelis-filosofiseksi dekkariksi, ja sitä se on. Kirjan takakansiteksti on harvinaisen osuva, ja kuvailee hyvin kirjan sisältöä paljastamatta silti liikaa. Samoin kansikuvan 1970-lukulainen, psykedeelinen ulkoasu vie kirjan tunnelmiin. 

Kirja on muodikkaasti sisällä queer-kulttuurissa. Keskeiset henkilöt, arvostettu copywriter Kimi Kataja ja varakas tyhjäntoimittaja-filosofi Benny Sarlin, suhtautuvat avoimin mielin ihmisten moninaisuuteen. 

Paikoin kirja sisältää niin paljon tuotesijoittelua, että lukija ei tiedä, itkisikö vai nauraisiko (alin kuva). Tämä lukija jumittui myös miettimään, onko tuotesijoittelu tässä määrin todellakin välttämätöntä. Mikä sen arvo kirjalle on? Tai sen, että päähenkilö tietää kaikkien merkkituotteiden hinnat?

Ajoittain lukiessa tuntui, kuin olisi ollut tripillä itsekin. Päähenkilöt kun eivät paljon muuta tee, ja kuvailu on värikästä. Toivottavasti kirjan tajuntaa laajentavat matkat eivät perustu kirjailijan omakohtaisiin kokemuksiin, niin kirjalle on ehkä odotettavissa jatkoakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti