tiistai 9. marraskuuta 2021

Maija Kajanto: Kuin tilauksesta

Kirjan alku on suorastaan luotaantyöntävä ja saa miettimään kohderyhmää. Titta on Anni-taaperon äiti ja arki on pelkkää raskasta puurtamista ja vastoinkäymisiä sivu toisensa perään. Pienten lasten äidit tuskin jaksavat viihdelukemistona lukea raadollista kuvausta omasta arjestaan, ja muita se ei kiinnosta. 

Alkaa kirjassa sitten muutakin tapahtua, mutta kovin verkkaiseen. Titan mies on poissa pienen perheen arjesta, ja tietoa miehen olinpaikasta pantataan tehokeinona turhankin pitkään, kun ei kyse kuitenkaan ole kuin pidemmänpuoleisesta työmatkasta. 

Sarjassa on ilmestynyt kaksi aiempaa osaa. Ensimmäisestä, Mittoja ja tilaustöitä, pidin kovasti. Se kertoo Titan työuupumuksesta hektisessä mainostoimistotyössä. Toisessa, Itsepä tilasit, alkoi ärsyttää Titan jatkuva tyytymättömyys, vaikka hyviä asioita tapahtuu. Tyytymättömyys näyttää olevan osa Titan perusluonnetta. 

En ehkä ole pikkulapsiarjesta kertovan kirjan kohderyhmää, kun en tästä kirjasta löytänyt oikein tarttumapintaa. Loppua kohti sentään tapahtumat tiivistyivät niin, että kirja piti lukea loppuun yötä myöten. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti