tiistai 30. marraskuuta 2021

Liza Marklund: Napapiiri

Kirjan nimi viittaa lukiolaistyttöjen lukupiirin nimeen. Se voisi viitata myös tapahtumapaikkaan Pohjois-Ruotsissa, napapiirin tuntumassa. Kirja aloittaa Marklundin uuden sarjan, joka sijoittuu hänen omalle kotiseudulleen. 

Keskiössä on viiden tytön lukupiiri, jonka jäsenistä yksi katosi elokuisena lauantaina vuonna 1980. Paikalliselta siltatyömaalta löytyy neljäkymmentä vuotta myöhemmin tytön tavarat ja päätön ruumis. 

Takaumia käydään läpi vuoroin kunkin lukupiiriläisen näkökulmasta. Äänen saa aina se, jonka vuoro on esitellä valitsemansa kirja muille. Tyttöjen välinen ystävyys ei ole tässäkään tarinassa ongelmatonta. 

Tapausta selvittää paikallinen poliisipäällikkö Wiking Stormberg, johon kaikki lukupiiriläiset aikoinaan olivat ihastuneita.

Tarinalla on siis kiinnostavat lähtökohdat. Marklund on erinomainen kirjoittaja ja osaa vangita lukijan mielenkiinnon. Loppuratkaisu on yllättävä. 

Erittäin hyvä uuden sarjan aloitus. 
2 kommenttia:

  1. Marklundilta olen lukenut Uhatut, joka oli ahdistava ja vaikuttava. Samoin luin Nobelin testamentin ruotsiksi, hyvä sekin. Tähän uutukaiseen voisi tutustua.

    VastaaPoista
  2. Mä en muista, olenko lukenut vanhempia Marklundeja. Ehkä joskus kauan sitten.

    VastaaPoista