sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Mikko Hyppönen: Internet

Sattumalta sain käsiini mielenkiinnottomalta vaikuttavan kirjan, joka kertoo internetin kehittymisestä. Ajattelin vähän selata sitä, ja sitten laittaa sen palautukseen. 

Toisin kävi. Kirja onkin todella mukaansa tempaava. Mikko Hyppönen on oiva kirjoittaja ja osaa ottaa yleisönsä. Hyppönen on siis F-Securen tutkimusjohtaja, joka on työskennellyt yrityksessä 30 vuotta. Hänellä on kaikki tarvittava tieto internetin ja sen tietoturvan kehittymisestä ja haasteista. 

Kirja sisältääkin paljon Hyppösen omakohtaisia, mielenkiintoisia kokemuksia tietoturva-alalta. Se sisältää myös paljon muuta tietoa internetistä ja siitä, miten sen käyttäjistä kerätään tietoa. Kirja on jokaisen hakkerinörtin unelmakirja. Se avaa bitcoinit, haittaohjelmat, vakoilun ja sodankäynnin verkossa. Siinä kerrotaan monista verkossa tehdyistä rikoksista. 

Internet kiinnostaa myös meitä, jotka käytimme internetiä jo viime vuosituhannella, aikaan ennen Googlea. Monesti jotain googlatessani mietinkin, että ei ennen vanhaan vaan ollut näin helppoa. Jos halusi jollekin verkkosivulle, piti tietää sen tarkka osoite ja myös kirjoittaa se täysin oikein kaikkine kauttaviivoineen. 

Tutustumisen arvoinen kirja, joka on sujuvaa tekstiä ja nopealukuinen. Alla muutamia kuvapoimintoja kirjan sisällöstä. Tapaus Mærsk on erittäin mielenkiintoinen luku. 


2 kommenttia:

  1. Tähän olen ajatellut tutustua jossain vaiheessa. Olen aika ummikko, mitä tulee netin toimintoihin.

    VastaaPoista
  2. Tämä kirja antaa ehkä enemmän sellaiselle, jolla on jo tietoa. Tieto karttuu kyllä lukiessakin!

    VastaaPoista