perjantai 27. elokuuta 2021

Gabriel Korpi: Täydellinen päivä

Täydellinen päivä on West Endin tyttöjen jatko-osa, joka on yhtä sujuvasti kirjoitettu kuin ensimmäinen kirjakin. Vaikea uskoa, että näin laadukasta työtä joutuu julkaisemaan omakustanteena. Kielellisesti Korven kirjat ovat erinomaisia, ja oikoluku on huolella suoritettu. Samaa ei voi sanoa kaikista suurten kustantamoiden tuotoksista. 

Olen voittanut sekä Täydellisen päivän että West Endin tytöt kirjailijan Instagramissa järjestämässä arvonnassa. 

Valo Kurki jatkaa työskentelyä osto- ja myyntiliikkeessään ja tekee samalla sivubisnestä yksityisetsivänä. Oikeastaan yksityisetsivähommat tuntuvat työllistävän Valoa enemmän kuin vanhojen tavaroiden kauppaaminen, mutta niistä maksetaan heikommin, koska Valo tutkii asioita myös silkasta mielenkiinnosta. 

Tällä kertaa Valo saa tehtäväkseen tutkia hämärää kuolemantapausta. Sivujuonteita tulee toisensa perään, ja Valo saa selviteltyä vähän muutakin. Myönnettäköön, että venäläisiin liittyvää sivujuonnetta en ihan ymmärtänyt. Voinen lohduttautua sillä, ettei ymmärtänyt Valokaan. 

Ensimmäisessä osassa väläyteltiin Valo Kurjen mutkikkaita perhesuhteita. Tässä kirjassa niihin saadaan selvyyttä. Valo itsekin yllättyy. 

Gabriel Korven kirjoissa harmittavinta on se, että ne loppuvat niin nopeasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti