keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Richard Osman: Torstain murhakerho

Vähän jännitti, ehdinkö lukea tämän paljon kehutun jännityskirjan loppuun, kun aikaa oli vain päivä sen lukemiseen viimeisenä palautuspäivänä. Ehdinpä hyvinkin, ja palauttaa kirjan ajoissa. Kirja on sujuvaa tekstiä ja niin kiinnostava, ettei sitä malttaisi laskea käsistään. 

Kirja kertoo pienestä palvelutalotyyppisestä kylästä, jota asuttavat varakkaat seniorit. Paikalliset seniorit ovat sangen virkeitä ja harrastavat yhtä sun toista. Neljä kylän asukasta, Elizabeth, Ibrahim, Ron ja Joyce, ovat perustaneet oman kerhonsa: Torstain murhakerhon. He kokoontuvat pohtimaan ratkaisemattomia tapauksia, mutta saavatkin yllättäen tuoreen murhan tutkittavakseen. 

Ensisijaisesti murhaa tutkii tietysti poliisi, mutta murhakerholaiset saavat helposti poliisit puolelleen. Seuraa uskomattoman paljon käänteitä ja selvittelyä, ennen kuin tapahtumat alkavat selvitä. 

Kirja on hauskasti kirjoitettu, ja se tekee mieli suorastaan ahmia. Eläkeläiset ovat kerrassaan hurmaavia päähenkilöitä, heitä kun ei yleensä pidättele mikään. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti