perjantai 2. heinäkuuta 2021

Helena Immonen: Operaatio Punainen kettu

Kirja on ollut lainassa minulla jo jonkin aikaa, mutta sen nimi ei ole houkuttanut lukemiseen. Nyt kuitenkin tartuin siihen ja yllätyin täysin: niin mukaansa tempaavasti kirja on kirjoitettu. 

Kirjan teema on yllättävä: Suomi joutuu sotaan. Venäläiset hyökkäävät ensin Gotlantiin ja sitten Suomeen. Niin nykyajassa kuin ollaankin, sotaa käydään yhä itärajan metsissä. 

Sodankäynnistä kerrotaan sisarusten, Riinan ja Jonin, näkökulmasta. Riina on käynyt armeijan ja kertausharjoitukset, samoin Joni. Molemmat joutuvat siis sotaan mukaan. Molemmat ovat perheellisiä, mikä tuo omat haasteensa palvelukseen astumisessa.

Kirja on hyvin uskottava, ja siinä esiintyvät myös nykyinen presidentti ja hallitus. Vaikka en yleensä sotakirjoista pidä, on Immosen kirja sujuvaa tekstiä ja henkilöt kiinnostavia. Kirjan asetelma, nykypäivän Suomi sotatantereena, on äärimmäisen kiinnostava. 

Hämmentävää oli, että kirjassa puhuttiin paljon lennokeista, joilla tarkkailtiin vihollisen tekemisiä. Kyse lienee droneista, lennokki on kovin laimea ilmaisu kuvaamaan niitä. Lennokista tulee mieleen paperilennokki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti