maanantai 22. helmikuuta 2021

Jenny Colgan: Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita

Kirja on jatkoa äskettäin lukemalleni Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua -kirjalle. Jos edellisessä osassa Pollyn elämässä kaikki sujui kuin tanssi, on tässä osassa haasteitakin matkassa. 

Leipomorakennusten omistaja kuolee, eikä Polly tule toimeen perikunnan edustajan kanssa. Polly rakastaa leipomista, mutta nyt pitäisi myydä vain valmiita, muovipussiin pakattuja leipiä. Polly saa sattumusten kautta potkut ja sitten onkin miettiminen, mistä rahaa revitään. 

Edelleen tuntuu, että Pollyn hahmo jää kovin ohkaiseksi. Edellisessä osassa oli sentään tunnetta mukana hukkumistapauksen myötä, tässä kirjassa ryvetään lähinnä negatiivisissa tunteissa. Kaikki hyvä ja onnellinen on ahdettu parille viimeiselle sivulle. 

Kirja oli nopeasti luettu hyvä välipala. Majakkasaaren elämää on hauska seurata. Tosin kauhea pettymys seurasi siitä, että menin googlaamaan Mount Polbearnen pikku saaren, eikä siellä mitään majakkaa ole!

Googlasin myös, onko Pollyn tarinalle tulossa jatkoa. Kyllä vain, englanniksi on ilmestynyt jouluun sijoittuva kirja. Eiköhän sekin suomenneta aikanaan. Huomasin myös. että kirjalle Uusia lukuja ja onnellisia loppuja on myös tehty jatko-osia. Kahden eri sarjan suomennokset on hassusti niputettu yhteen samankaltaisine nimineen ja kansineen, vaikka oikeasti ne ovat ihan eri sarjaa, minkä huomaa lukiessakin. Colgan on ollut erittäin tuottelias, joten toivotaan lisää suomennoksia hänen teoksistaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti