lauantai 5. syyskuuta 2020

Villy Lindfelt: Miltä tuntuu tappaa

Ensimmäinen yllätys oli se, että kirjailija on suomalainen. Kirjailijan nimen perusteella kuvittelin kirjan ruotsalaiseksi. Kirjailija on kuitenkin Pohjanmaan ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta kotoisin ja taustaltaan siis suomenruotsalainen. Koska kääntäjän nimeä ei mainittu, lienee kirjan alkuperäiskieli suomi. 

Toinen yllätys oli se, miten toimiva kirja on esikoisdekkariksi. Kirja kertoo teknologiajuristi Mia Lundista, joka on tarkka siitä, millaisia toimeksiantoja ottaa vastaan. Teknologiajuristi kuulostaa äärettömän tylsältä, mutta onneksi Mia joutuukin pois mukavuusalueeltaan aivan toisenlaista juttua selvittämään. Kirjan tapahtumapaikkana on Helsinki. 

Mian persoona tulee hyvin läheiseksi, samoin hänen arkensa pienen tyttären yksinhuoltajana. Rohkea veto mieskirjailijalta ottaa sankariksi naishahmo. Se voisi helposti epäonnistua. Lindfelt kuitenkin selviää sankaristaan kunnialla. 

Kirjassa on mielenkiintoinen, vähän erilainen juoni, joka pysyy hyvin kasassa. Henkilöitä on sopivasti, jotta niistä pysyy kärryillä. Yksinhuoltajan arki on kuvailtu uskottavasti. 

Kaiken kaikkiaan onnistunut esikoisdekkari, joka vie mukanaan heti alusta saakka. Toivottavasti se saa jatkoa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti