sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Marjut Pettersson: Silittäjä

Petterssonin aiemman trillerin, Niin kuin sinä sen muistat, ja tämän uusimman, Silittäjän, päähenkilöitä yhdistää yksi asia: he ovat mieleltään hyvin sairaita. 

Silittäjä on aiemman trillerin itsenäinen jatko-osa, eikä todellakaan edellytä aiemman lukemista. Niiltä osin kuin tapahtumat liittyvät aiemmin tapahtuneisiin, ne briiffataan hyvin. Yksi aiemman kirjan sivuhenkilöistä nousee tässä kirjassa varsin keskeiseksi henkilöksi. 

Silittäjä on hyvin monimutkainen juoneltaan. Aina, kun jotain selviää, tulee uusia mutkia. Henkilöiden väliset suhteet yllättävät yhä uudelleen. Lopussa asiat kuitenkin selviävät ja paha saa rangaistuksensa. Samalla hän saa myös selityksen sille, miksi asiat menivät niin kuin menivät. 

Todella mielenkiintoinen kirja. Kirjoitettu hyvin ovelasti. Minulla meni pitkään, ennen kuin pääsin selvyyteen siitä, onko minä-kertoja nainen vai mies. 
2 kommenttia:

  1. Luin tämän juuri, eikä tullut mieleenkään että on jatko-osa. Toisaalta hyvä niin, pääsin heti tämän kiinnostavan kirjan kimppuun eikä tarvinnut odottaa että saisin aiemman osan käsiini. Saatan silti lukea sen jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Luepa aiemman osan arvosteluni. Se oli tosi raskasta luettavaa. Ei maksa vaivaa.

    VastaaPoista