keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Stephen King: Holly

Hollyn alkulehdellä luetellaan kirjat, joissa Holly Gibney on aiemmin esiintynyt: Mersumies, Etsivä löytää, Viimeinen vartio, Ulkopuolinen ja Mitä enemmän verta. En ole koskaan liiemmin pitänyt yksityisetsivä Holly Gibneystä. Siksi tartuinkin varauksella hänen nimikkokirjaansa. 

Luettuani Hollysta kertovan kirjan olen sanaton. Kirja on aivan uskomattoman taitavasti kirjoitettu kauhutarina. Siinä ei ole ripaustakaan yliluonnollisuutta, vain silkkaa kauhua ja hulluutta. On myös uskomatonta, että Stephen King pystyy yhä 76-vuotiaana kirjoittamaan näin taidokkaita ja eheitä kirjoja, joissa punainen lanka ei katoa hetkeksikään. 

Tässä kirjassa Holly puhkeaa kukkaansa. Hänen mentorinsa Bill Hodges, joka otti Hollyn avukseen etsivätoimistoonsa, on kuollut haimasyöpään. Koska kirjassa eletään korona-aikaa, on Holly yksin Billiltä perimänsä yrityksen ruorissa. Yleensä firmaa auttelevalla Jerome Robinsonilla on kiireitä oman projektinsa kanssa, samoin Jeromen siskolla Barbaralla. Holly saa siis selvitä uusimmasta toimeksiannostaan yksin. 

Minulla on yleensä tapana lukea ruokapöydässä. Tätä kirjaa ei voi lukea syödessään. Pidä se mielessä. 

Suomentanut Ilkka Rekiaro




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti