sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Liza Marklund: Myrskyvuori

Napapiiri-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Napapiiri ja Suonsilmä. Harmikseni nyt käy ilmi, että sarja onkin trilogia ja Myrskyvuori näin ollen sen päätösosa. 

Päätösosassa tosiaan on jo selvää, että trilogia on enemmän kuvitteellisen poliisipäällikkö Wiking Stormbergin elämäkerta kuin rikosromaani. Wikingin elämä osoittautuu hyvin mielenkiintoiseksi. Aiemmin on jo selvinnyt, että Wikingin ammoin suohon uponnut vaimo Helena olikin neuvostovakooja, joka lavasti kuolemansa ja loikkasi toiselle puolelle. Wikingin ja lasten turvaamiseksi vaimo joutui jättämään kaiken taakseen. Helena kuitenkin palasi Wikingin kotiseudulle äskettäin uudella henkilöllisyydellä ja Wiking otti hänet ilolla vastaan. Wikingin äiti Karin kuoli edellisessä osassa, ja nyt Wiking perehtyykin taustaansa, joka osoittautuu yllättäväksi. 

Marklund osaa kirjoittaa niin, että lukijan mielenkiinto pysyy yllä, vaikka mitään ihmeellistä ei tapahtuisikaan. Toki hän osaa punoa myös mitä ihmeellisimpiä tapahtumia henkilöidensä elämään. 

Kirjan nimi Myrskyvuori (Stormberget) viittaa Wikingin suvun nimeen, joka perustuu paikallisen vuoren nimeen. 

Haikein mielin jätän Stenträskin pienen kylän Pohjois-Ruotsissa taakseni. 

Suomentanut Kristiina Vaara




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti