sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Kangastus

Kangastus on Camilla Läckbergin yhdessä mentalisti Henrik Fexeuksen kanssa kirjoittaman mentalistitrilogian kolmas osa. Aiemmat osat ovat Mentalisti ja Kultti. Olen aiempien osien kohdalla kritisoinut asioiden loputonta, puuduttavaa toistoa. Nyt siitä on onneksi päästy. Minan jokaista käsienpesua ei raportoida. 

Keskeisimpinä henkilöinä ovat edelleen poliisi Mina Dabiri ja mentalisti Vincent Walder, Minan poliisitiimiä johtava Julia ja muut poliisit Ruben, Adam ja Christer sekä kaikkien perheenjäsenet. Porukka on tullut tutuksi, ja onkin harmi, että Kangastus on trilogian päätösosa, juuri kun on tultu tutuiksi. Kaikki henkilöt ovat kehittyneet ihmisinä huomattavasti kuluneiden kolmen kirjallisen vuoden aikana. 

Juoni on taas huikea ja epätodellinen, mutta se ei tahtia haittaa. Tapahtumat etenevät kiihtyvällä vauhdilla ja kirjan paksuudesta huolimatta turhia taukoja ei tule. Kirjan lähestyessä loppua alkaa jo harmittaa, että näille tutuille henkilöille on jätettävä hyvästit. Loppuratkaisu on järisyttävä.




2 kommenttia:

  1. Minä yritin tätä sarjaa vähän matkaa lukea, mutta en päässyt alkua pidemmälle, ehkä kannattaisi antaa vielä mahdollisuus...

    VastaaPoista