sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Ulf Kvensler: Erämaa

Ulf Kvensler on tullut tunnetuksi suosittujen tv-sarjojen käsikirjoittajana. Erämaa on hänen ensimmäinen romaaninsa. Kirja ei oikein lähtenyt liikkeelle ja lukeminen kesti kauan. Olen kuitenkin lukenut paljon kehuja tästä kirjasta, joten annoin sille mahdollisuuden. 

Anna ja Henrik ovat pariskunta, jolla on tapana käydä vaeltamassa Pohjois-Ruotsissa joka vuosi. Mukaan lähtee aina myös molempien ystävä Milena. Tänä vuonna mukaan lähtee myös Milenan uusi poikaystävä Jacob, joka haluaa vaelluksen suuntautuvan vaativampaan maastoon Luoteis-Ruotsin vuorilla. 

Tarinaa kerrotaan vuoroin paikan päältä, vuoroin sairaalasta, johon Anna on päätynyt epäonnisen reissun jälkeen. Vähitellen piirtyy esiin kuva ihmisten välisten suhteiden monimutkaisuudesta ja mustasukkaisuudesta. Kirja on lähes silkkaa vaeltamista epäinhimillisissä olosuhteissa. Ei kauhean kiinnostavaa. Selvää on, että Annan kertomukseenkaan ei välttämättä voi luottaa. 




1 kommentti:

  1. Hei! Olen ihan loppusuoralla tämän kirjan kanssa ja oli yllättävää lukea, ettet kauheasti pitänyt siitä, sillä minä taas tykkään kuin hullu puurosta. Kenties se johtuu siitä, että harrastan itsekin vaeltamista, niin sen kuvailu ei ollut minusta ollenkaan tylsää, vaan matkalla tulevat haasteet oli mielestäni kuvattu hyvinkin uskottavasti. Mutta niin meitä lukijoita on monenlaisia ja yksi tykkää äidistä toinen tyttärestä. Pakkasterkuin: Pia

    VastaaPoista