lauantai 11. marraskuuta 2023

Johanna Tuomola: Oikeuden varjo 1

Rikosylikonstaapeli Noora Nurkasta ja hänen työstään Lohjan poliisissa kertova sarja on edennyt jo seitsemänteen osaansa. Olen lukenut kaikki aiemmatkin osat. Luin äsken uudelleen niistä tekemäni muistiinpanot, ja ikävä havaintoni on, että kirjojen surkea suomenkieli on vaikuttanut vahvasti lukukokemuksiini. Vaikka juoni olisi kuinka hyvä, töksähtelevä kieli pilaa lukunautinnon. Onneksi tämä uusin Oikeuden varjo 1 ja tätä edeltävä kirja Liekit yössä ovat olleet parempia laadultaan. Niin vahvana on kehno lukukokemus mielessä, että tätä uusinta olen pantannut lukupinossa, kunnes uusimiskynnys ylittyi. 

Sarjan aiemmat kirjat ovat Tummissa vesissä, Sieppaus, Petoksen anatomia, Minkä taakseen jättää, Murhaaja vierelläsi ja Liekit yössä. On ilo todeta, että uusimmassa kirjassakin teksti on moitteetonta ja helposti luettavaa. Ainoastaan muutama omistusliite puuttui. Omituinen sanonta toistui pari kertaa: jännittävässä tilanteessa päähenkilön vatsassa pirisee. 

Ortopedi Sami Heikura palaa menestyneenä Amerikoista takaisin kotimaahan ja asettuu Lohjalle asumaan, koska hänen lapsensakin asuvat Lohjalla. Tällä kertaa pyöritään Lohjan keskustassa Prisman ja pääkirjaston tuntumassa. Uutena lohjalaisena Sami tuntuu oppivan paikat yllättävän nopeasti. 

Sami saa sairaalaan asiakkaikseen pahoinpideltyjä miehiä, joita poliisi epäilee huumekaupoista. Noora Nurkka selvittelee tapauksia ja ennen pitkää tapahtuu murhakin. Sami on hyvin huolissaan, koska hänen teini-ikäinen tyttärensä tuntuu pyörivän vääränlaisissa porukoissa. 

Sami ja hänen perheensä tulevat hyvin tutuiksi. Nooran yksityiselämä jää vähemmälle huomiolle tässä kirjassa, mikä johtunee siitä, että hän on koko ajan töissä. 

Runsaista juonenkäänteistä huolimatta paketti pysyy hyvin kasassa ja jännitys säilyy loppuun saakka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti