lauantai 30. syyskuuta 2023

Lina Bengtsdotter: Liekit

Lina Bengtsdotterilta on aiemmin suomennettu kirjat Annabelle, Francesca ja Beatrice. Aiempien kirjojen keskeinen henkilö on Charlie Lager, joka työskentelee Ruotsin kansallisessa operaatio-osastossa NOAssa. Liekit ei kuulu samaan sarjaan, vaan on itsenäinen teoksensa.

Liekit kertoo Vegasta, joka asuu perheineen Lontoossa, mutta palaa Ruotsiin kotikyläänsä vanhan ystävänsä pyynnöstä. Vega on jättänyt kaiken taakseen vuosia sitten. Kotikylässä asuu yhä hänen isänsä ja kaikki muut entisen elämän ihmiset. Vain hänelle soittanut ystävä Katja on kateissa.

Kirjassa kulkee rinnan Vegan kirjoittama kirja nimeltä Liekit ja nykyhetki, jossa Vega etsii Katjaa. Alkuun oli tosi vaikea saada juonesta kiinni, koska molemmissa kerroksissa on samat paikat ja samat henkilöt. Tavatkin ovat samanmoiset: viinaa kuluu. Henkilöitä on paljon, ja on vaikea muistaa, mihin aikaan he kuuluvat ja kuka on kellekin sukua. 

Kun luin sinnikkäästi eteenpäin, aloin päästä kärryille henkilöistä. Ennen katoamistaan Katja on tutkinut äitinsä aikoja sitten kadonneen siskon tapausta. Katoamisetkin yhdistävät molempia ajanjaksoja. Todellakaan mikään ei muutu pienessä kylässä. 

Alun tahmeuden jälkeen Liekit osoittautuu melkein yhtä hyväksi kuin Charlie Lager -sarja. 


2 kommenttia:

  1. Minä en päässyt tässä kirjassa vautiin ja jäi vähän mauttomaksi koko kirja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahmeaa oli minullakin, ja olin vähällä jättää kesken. Ei yltänyt aiempien tasolle.

      Poista