torstai 24. helmikuuta 2022

Kale Puonti: Aribo

Sain nyt lukea kaksi uusinta Pasilan Myrkky -sarjan kirjaa suht peräkkäin. Edellinen oli lainassa, kunnes uusimiskynnys ylittyi, ja sitten sainkin jo varaamani uusimman kirjan. Ei haittaa, näitä lukee ihan ilokseen. 

Kirjan nimihahmo Samuel Aribo on Suomeen päätynyt nigerialaispakolainen, joka saa toimeentulonsa huumekaupasta ja prostituoitujen välittämisestä. Nigerialaiset reissaavat ahkerasti Helsingin ja Tukholman väliä kuljettaessaan kauppatavaraa. Kaartamon ryhmä pääsee huumekaupan jäljille ja ajojahti voi alkaa. 

Sivujuonena it-konsultti Pekko Aalto saa selville, että hänen ikääntynyt äitinsä on syytänyt koko omaisuutensa Facebookissa tapaamalleen komealle, amerikkalaiselle upseerille. Pekko ryhtyy selvittämään, mihin rahat ovat joutuneet. Sivujuoni jää vähän irtonaiseksi, vaikka yhtyykin pääjuoneen. Pekon rohkea ja kekseliäs toiminta vaikuttaa joltisenkin epäuskottavalta.

Muuten kirja etenee kuin juna. Pasilan Myrkky -sarjan kirjoissa on sopiva pituus (alle 300 sivua). Tiiliskiviä julkaistaan nykyään aivan liikaa.


 

2 kommenttia:

  1. Luin tämän ihan juuri ja oli oikein kelpo teos. Parempi kuin se eka osa.

    VastaaPoista
  2. Joo, eka oli aika kehno. Puonti on kyllä hyvin parantanut kirja kirjalta.

    VastaaPoista