lauantai 19. helmikuuta 2022

Beth O'Leary: Törmäyskurssi

Törmäyskurssi kertoo Addien ja Dylanin rakkaustarinan. Kirja on pelkkiä vavahtelevia hengenvetoja ja kiihkeitä katseita. Addie ja Dylan ovat pari vuotta aiemmin olleet rakastavaisia ja sitten eronneet syystä, jota ei paljasteta ennen kuin kirjan loppupuolella. Kun pari kohtaa uudelleen matkalla samoihin häihin, on tunnesoppa valmis. Vuoroin ollaan nykyajassa, vuoroin kerrotaan, mitä tapahtui pari vuotta aiemmin. 

Addie on keskiluokkainen, Dylan yläluokkainen. Sen jälkeen, kun kirjan alkupuolella Addie toteaa Dylanin yläluokkaisen aksentin kuulostavan aivan Hugh Grantilta, aloin nähdä kirjan tapahtumat mielessäni elokuvana, jonka pääosan esittäjät ovat samanoloisia kuin Notting Hill -elokuvassa, joka sattumoisin on lempielokuviani. 

Kirja on melko tyhjänpäiväinen rakkausromaani. O'Leary kirjoittaa sujuvaa tekstiä, joten kirjan jaksaa lukea, vaikka jatkuvat kipinöivät katseet, hätäiset kosketukset ja tukahdutettua halua uhkuvat huokaukset käyvätkin hermoille. Dylan osoittautuu myös varsinaiseksi itkupillinössöksi, mikä himmentää hänen hohtoaan huomattavasti, ei tosin Addien silmissä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti