lauantai 5. helmikuuta 2022

Eeva Louko: Onnellisten saari

Pitkästä aikaa kirja, joka piti otteessaan ja jossa riitti yllättäviä käänteitä aina uudelleen ja uudelleen. 

Onnellisten saari on tietysti Helsingin Lauttasaari. Kirjan tapahtumat keskittyvät tiukasti Lauttasaaren Kasinonrannan tuntumaan. Ulkomailla asuva Ronja on tulossa käymään isänsä luona Suomessa, kun hän saa kuulla isänsä kuolleen. Ronja asettuu isänsä asuntoon asumaan, ja kaikenlaista kummallista tapahtuu. 

Poliisi selvittää isän väkivaltaista kuolemaa. Tapausta selvittävä poliisi Anton Koivu vaikuttaa kovin omahyväiseltä. Hän antaa itsestään tylyn ja epämiellyttävän kuvan. Koivun menneisyyden tapahtumien annetaan ymmärtää vaikuttavan hänen käytökseensä. Niistä ei kuitenkaan kerrota tarkemmin, joten Onnellisten saari saanee jatkoa. 

Erikoista kirjassa on, että kaikilla henkilöillä on luontoaiheinen sukunimi (Koivu, Vaara, Rinne, Laine, Rannikko jne.). Lyhyistä luontoaiheisista sukunimistä huolimatta kaikkien sukujuuret eivät kuitenkaan liene Länsi-Suomessa.

Pidin tästä kirjasta ja odotan mielenkiinnolla sille jatkoa. 2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Valittettavasti Eeva Louko on kirjoittanut kirjansa käsikirjoituksen perusteella, jonka aikoinaan lähetin Otavalle, kun hän oli siellä viestintäpäällikkönä. Hän on siis plagioinut kirjansa käsikirjoituksestani (osittain), joka sai hylsyn. Olen yrittänyt ottaa häneen yhteyttä asiasta luottamuksellisesti, jotta saisin edes anteeksipyynnön, mutta hän on blokannut minut kaikista kanavista. Asiasta on todella paha mieli ja mietin miten eettistä toiminta on.

    VastaaPoista