sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Jenny Rogneby: Leona – Ihmisen hinta

Epärehellisestä poliisista, rikostutkija Leona Lindbergistä kertovan sarjan kolmas osa. Kävin lukemassa, mitä mieltä olinkaan aiemmista Leona-kirjoista. Kortit on jaettu oli sarjan ensimmäinen osa, ja siitä pidin. Toinen osa, Tarkoitus pyhittää keinot, olikin sitten jo eriskummallinen sekamelska.

Tässä kirjassa Leona jatkaa valitsemallaan ladulla, eli pyrkii keräämään rikollisilta mahdollisimman paljon pätäkkää omaan pussiinsa. Avioliitto on mennyt karille, toinen lapsi kuollut, toinen isänsä hoteissa. Leona suunnittelee muuttavansa ulkomaille saatuaan rahat kasaan. Hän seurustelee nuoren kriminaalin kanssa, joka kuvittelee voivansa muuttaa Leonan rehelliseksi, koska haluaisi itsekin pois rikollisten piireistä.

Leona toimii tässäkin kirjassa minäkertojana. Hän tiedostaa oman erikoisuutensa ja pitää sitä hienona asiana. Tulee vähän myötähäpeällinen olo. Kirjasta saisi enemmän irti, jos kaikki olisi kaikkitietävän kertojan varassa. Kirjan teemana on elinkauppa, ja siitä paljastuukin häkellyttäviä asioita.

Taaskaan loppuhuipennusta ei tule, vaan kirja loppuu kuin tv-sarjan jakso, kesken tapahtumien.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti