lauantai 5. elokuuta 2023

Petja Lähde: Yksi neljästä

Yksi neljästä on Lähteen esikoisdekkari ja uuden sarjan ensimmäinen osa. Sarjan pääosassa ovat murharyhmän rikostutkija Terhi Nuora ja hänen työparinsa Panu Tammi. Terhi on parikymppisen pojan, Tanelin, yksinhuoltaja. 

Kirjan teksti on varsin kömpelöä kieltä. Omistusliitteet puuttuvat järjestään persoonapronominien perästä: minun mielestä, sinun mielestä. Muutenkin esimerkiksi kuvailu on ontuvaa ja kuvailtuja tilanteita on vaikea nähdä mielessään. 

Terhi Nuoralla vaikuttaa olevan sen verran ongelmia itsensä ja tunne-elämänsä kanssa, että hän ei välty pohtimasta niitä työajallakin. Hän myös miettii kaikista ihmisistä, joita kohtaa ja joiden kanssa keskustelee, flirttailevatko nämä tai onko ilmassa kiinnostusta. Terhillä olisi käyttöä kunnolliselle terapeutille. 

Itse rikos on tehty vuosia aikaisemmin ja pompahtaa nyt esiin tuntemattomasta syystä. Ihmisiä kuolee ja tapausta tutkitaan, mutta kaikki on vähän ylimalkaista ja sattumanvaraista. Sarjalle on tulossa jatkoa. Toivottavasti kirjailijan ote on terävämpi seuraavassa osassa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti