lauantai 21. joulukuuta 2019

Peter James: Kuolema vaanii verkossa

Viidestoista Roy Grace -dekkari. Roy Grace on Sussexin poliisivoimien kantava voima Brighton-Hovessa. Kirjan aiheena on nettihuijausten huima lisääntyminen Britanniassa. Kirja sai minutkin miettimään vakavasti alanvaihtoa...

Peter Jamesin kirjoitustyyli on hyvin jaaritteleva ja henkilökuvaukset vanhanaikaisen kuuloisia. Naisten lyhyet hiukset on yleensä "tyylikkäästi leikattu" ja miesten hiukset "poikamaisen tuuheat". Tässäkin kirjassa poliisimies rientää puhelimeen "vaikuttavan näköisenä olkalaatoin varustetussa valkoisessa paidassaan". Jamesin kirjat pursuavat täysin turhaa tietoa, joka saa lukijan kiemurtelemaan vaivaantuneena. Toisaalta olennaiset asiat jäävät kertomatta. Kirjassa toistetaan termiä vasaralaukaus todella monta kertaa, mutta ei vaivauduta selittämään, mitä se tarkoittaa. Wikipedia tietää, että se tarkoittaa kahta nopeasti peräjälkeen ammuttua laukausta.

Olen kuitenkin jäänyt koukkuun, koska Roy Gracen elämässä tapahtuu aina jotain mielenkiintoista. Tälläkin kertaa.
2 kommenttia:

  1. Kiinnostava aihe tässä kirjassa on. Kirjailija ei ole minulle tuttu, mutta kuvauksesi hänen kirjoitustyylistään herättävät hilpeyttä, varsinkin tuo "vaikuttavan näköisenä olkalaatoin varustetussa valkoisessa paidassaan"! Mahtavaa henkilökuvausta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Aihe oli tosiaan kiintoisa, pitänee lisätä sekin tuohon päivitykseen :). Tätä sarjaa kannattaa lähteä lukemaan ekasta osasta alkaen, niin jäät ihmissuhteiden koukeroiseen koukkuun! Mulle tulee aina noista naisten kampauksista mieleen joku prinsessa Diana -tyyppinen tukka :D. Se on varmaan englantilaisten mielestä tyylikäs.

    VastaaPoista