keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Tuire Malmstedt: Mykkä taivas

Harmillisesti en muista juurikaan, mitä Malmstedtin edellisessä kirjassa Pimeä jää tapahtui. Niinpä moni asia jää vähän hämärän peittoon Mykkää taivasta lukiessakin. Päähenkilö Isa Karoksen elämässä on tapahtunut paljon surullisia asioita. Hänen äitinsä kuolema ja jäämistö ovat tässä kirjassa paljon esillä. Olisipa kiva muistaa, miksi siihen liittyy niin paljon pahaa.

Mykkä taivas on hyvin tummasävyinen kirja, joka sopi hyvin huonosti jouluaaton lukemistoksi. Kirja tulvii surua, menetyksiä, kuolemaa ja ahdistusta. Päähenkilölle tapahtuu mielestäni jopa liikaa ikäviä asioita, ja silti hän jatkaa työtään väsymättömänä.

Kirjassa kulkee päätarinan rinnalla kaksi kehystarinaa, toinen Karjalan evakkomatkalta ja toinen Syyrian pakolaismatkalta. Kirjan lopussa kaikki odotetusti yhdistyvät tavalla tai toisella. Juoni on monimutkainen ja taitavasti punottu. En kiistä Malmstedtin ansioita taitavana kirjailijana ja sujuvana kirjoittajana, mutta toivoisin seuraavaan kirjaan hieman ilonpilkahduksiakin.2 kommenttia:

  1. Minäkin olin unohtanut edellisen kirjan tapahtumia, mutta Mykkää taivasta lukiessani muisti palautui kummasti... Järkyttäviä asioita kyllä liittyi Isa Karoksen äidin kuolemaan. Hyytävä ja jännittävä kirja tämä on tosiaan! Jouluna voi kieltämättä kaivata jotain kevyempää... 😁

    VastaaPoista
  2. Pitää varmaan joskus kirjastossa plarata Pimeää jäätä sen verran, että muisti palautuu :D. Tähän sarjaan tulee kuitenkin lisää osia, niin ei jää vaivaamaan.

    VastaaPoista