tiistai 8. lokakuuta 2024

Richard Coles: Murha seurakunnassa

Murha seurakunnassa on jatkoa sarjalle, jonka aloitti Murha ennen iltahartautta. Pidin sarjan edellisestä osasta sen uskonnollispainotteisuudesta huolimatta, ja vaikka koin henkilögallerian turhan suureksi ja vaikeasti muistettavaksi. 

Tällä kertaa en antanut tuntemattomien, kirkollisten termien haitata lukemistani, vaan ohitin ne sujuvasti. Henkilöt muistin paremmin kuin viimeksi, eli ehkä jotain oli jäänyt mieleen. Pidän tällaisesta brittiläisestä kartano- ja pappilateemaisesta kirjallisuudesta. 

Kirkkoherra Daniel Clement asustaa vanhan äitinsä Audreyn kanssa pappilassa ja johtaa sieltä seurakuntaansa varmalla kädellä. Naapuriseurakunta on liitetty Danielin seurakuntaan, ja sinne tulee uusi pappi, Chris Biddle perheineen. Danielin ja Chrisin ajatukset Jumalan palvelemisesta eivät mene aivan yksiin, ja yhteistyö on takkuisaa.  

Tapahtuu tietenkin taas murha, joka on harvinaisen ikävä. Tapausta selvittää poliisi Neil Vanloo, jonka kanssa Daniel on ystävystynyt. Danielin rakkauselämän hidas herääminen on kiinnostavaa seurattavaa. 

Kaikesta kirkollisuudesta huolimatta kirja oli nopeasti luettu ja loppua kohti suorastaan ahmittava. 

Suomentanut Robi Vuokko ja Riina Vuokko





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti