sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Lisa Jewell: Mikään tästä ei ole totta

Olen lukenut paljon kehuja tästä kirjasta. Se lähteekin käyntiin hyvin vetävästi. Alix ja Josie tapaavat sattumalta samassa ravintolassa, jossa kumpikin on viettämässä 45-vuotissyntymäpäiväänsä. 

Alix tekee suosittuja podcasteja menestyneistä naisista. Hänellä on kaksi lasta ja onnellinen avioliitto. Josiella on vanheneva aviomies ja tylsä työ. Heillä ei ole mitään yhteistä, paitsi syntymäpäivä. Alix keksii alkaa tehdä podcastia syntymäpäiväkaimoista. 

Kirjan imu pysyy hyvin yllä, kun podcastia tehdessä paljastuu yhä kummallisempia asioita. On pakko lukea eteenpäin, jotta näkee, mitä seuraavaksi tapahtuu. Valitettavasti oma mielikuvitukseni on parempi kuin Jewellin, ja lopputulema jääkin aika latteaksi. Loppua kohden myös tapahtumat etenevät loikkien. Tunteista ei puhuta enää niin paljon kuin alkupuolella, vaikka ikäviä asioita tapahtuu. 

Alixin hahmo jää loppujen lopuksi aika ohueksi. Hänellä ei ole mielessään kuin podcast. Hän on myös aika selkärangaton ja ehkäpä siitä johtuukin kaikki, mitä tapahtui.

Suomentanut Karoliina Timonen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti