perjantai 27. syyskuuta 2024

Jaana Lehtiö: Ken vierellä kulkee

Porvoolaisen rikoskomisario Juha Muhosen tutkimukset jatkuvat. Olen pitkin yhteistä matkaamme kritisoinut kirjoja asioiden yli hyppimisestä. Taas huomasin ärsyyntyväni siitä, mutta päätin ymmärtää, että se nyt vain on kirjailijan tyyli kirjoittaa, ja pääsin yli siitä. Tuleehan siitä jo tuttuuden tunnetta.

Muhosella on kovat ajat, kun koulukuraattorivaimo Ellen saa tarpeekseen hänen kovakorvaisuudestaan ja katoaa. Vai liittyykö se sittenkin murhatutkimukseen? Useampaan kuolemaan tuntuu liittyvän Ellenin työkoulu, pihlajat ja iänikuinen eläkeläinen Hilkka Alitupa. Muhosen tiimi saa hieroa älynystyröitään urakalla, ennen kuin kuolemat on selvitetty. Yleensä Muhonen on tyytyväinen, kunhan pullaa riittää. Tällä kertaa tulee taivaalle niin mustia pilviä, ettei meinaa pullakaan maistua.

Taide on taas kovasti kuvioissa. Kertonee kirjailijan kiinnostuksesta taiteeseen. Turistiystävällinenkin kirja on Porvoon kävijöille: kukapa ei tietäisi, missä liikutaan, kun pyöritään Runebergin kodin nurkilla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti