sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Camilla Läckberg: Naiset vailla armoa

Laihanlainen kirja sisältää kaksi lyhyttä tarinaa. Molempien tarinoiden juoni on varsin keskinkertainen, eikä loppuratkaisu yllätä. Ensimmäisessä tarinassa ei oikeastaan edes ole loppuratkaisua.

Tämä teos vaikuttaa hätäisesti sutaistulta. Ehkä sillä on tarkoitus rahoittaa uuden kesämökin remontti. Hätäisesti sutaistu kirjakin on kuitenkin mukavaa luettavaa juuri kirjailijan sanataituruuden ansiosta. Läckberg on äärettömän lahjakas kirjailija.

Selvästi on kuitenkin nähtävissä kirjailijanuran kehitys. Sen alussa Läckberg loi paksuja ja kunnianhimoisia Fjällbackaan sijoittuvia dekkareita historiaviitteineen. Juoni oli niissä polveileva ja jännitys säilyi loppuun saakka. Tällaisten teosten kirjoittaminen lienee hidasta ja vaativaa. Luultavasti sen takia Läckberg siirtyikin kioskikirjallisuuteen Faye-sarjallaan. Naiset vailla armoa alkaa olla naistenlehden jatkokertomustasoa. Kun suosio on jo taattu, voi vähemmällä vaivalla päästä samoihin tuloihin kuin aiemmilla, enemmän taustatyötä vaatineilla dekkareilla.

Saatan olla väärässäkin. Kaipaan silti Fjällbackaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti