keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Liina Putkonen: Palava poika

Sain ensimmäisen äitienpäivälahjaksi saamistani kirjoista luettua. Onneksi sain kasan kirjoja, sillä kirjaston varaukseni seikkailevat jossakin, ja saan ne vasta ensi viikolla. Aloitin lukemisen Palavasta pojasta, sillä odotukset olivat korkealla Jäätyneen tytön jälkeen.

Rikospoliisi Linda Fors on vähitellen sopeutunut työyhteisöönsä ja alkanut jopa pitää työkavereistaan, joistakin jopa liiankin kanssa. Avioliitto Pauluksen kanssa on vellovilla vesillä Pauluksen henkilökohtaisen ongelman takia. Kirjassa perhe on kuitenkin yhdessä lomareissulla maalla viehättävässä ympäristössä. Lindan paras ystävä Susannakin lomailee lähistöllä, ja yhdessä naiset joutuvatkin setvimään ikäviä tapahtumia Susannan lähipiirissä.

Kirjan tapahtumaketju on mielenkiintoinen ja vähän tavallisesta poikkeava. Hyvinvointikeskuksen kulissien takana tapahtuu kaikenlaista erikoista. Ennen kuin tapahtumat selviävät, ehtii käydä huonosti toisenkin kerran. Jännitystä riittää aina loppuun saakka.

Putkosesta on nopeasti tullut varteenotettava dekkaristi. Henkilöhahmot ovat uskottavia ja heissä on riittävästi ulottuvuutta. Heidän seurassaan viihtyisi pitempäänkin. Pidän myös siitä, että selviteltävien rikosten ohessa seurataan keskeisten henkilöiden perhe-elämää ja suhteita.

2 kommenttia:

  1. Minulla on vielä Jäätynyt tyttökin lukematta, mutta suunnitelmissa kyllä. Aioin lukea sen pääsiäisenä, mutta sitten ei enää päässytkään kirjastoon. Joka tapauksessa Putkonen kiinnostaa!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, koska hän kirjoittaa sangen vetävästi! Nyt vaan varauksia tekemään :).

    VastaaPoista