perjantai 1. toukokuuta 2020

Ann Cleeves: Sininen sarastus

Shetlantilaiskomisario Jimmy Perez palaa kotisaarelleen Fair Islelle kihlattunsa Franin kanssa esitelläkseen tämän perheelleen. Saarella majailee myös joukko lintubongareita, joiden keskuudessa tapahtuu murha jos toinenkin.

Jimmy yrittää selvittää tapahtumia ja tuntee olonsa hankalaksi, koska on kotisaarellaan ja tuntee kaikki sen asukkaat. Normaalioloissa paikalle hälytettäisiinkin heti muita poliiseja, mutta hankalien sääolosuhteiden takia meren yli ei pääse veneellä eikä lentämällä, ennen kuin tuuli laantuu.

Jimmyn äiti suunnittelee Franin kanssa tulevia häitä. Jimmyn ja Franin suhde rasittaa lukijaa, koska kumpikaan ei saa sanottua toiselle, mitä toivoo tai ajattelee. Molemmilla on kova vauvakuume, mutta siitäkään ei puhuta, koska pelätään, mitä toinen ajattelee. Moinen pidättyväisyys tuntuu varsin tuskastuttavalta.

Osasin odottaa yllättävää ja ikävää loppuratkaisua, koska takakannesta osui vahingossa silmiini sana järkyttävä. Juuri sen takia en yleensä luekaan takakansitekstejä, ennen kuin olen lukenut kirjan. Onneksi Shetlandinsaari-sarja jatkuu tämänkin jälkeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti