lauantai 27. toukokuuta 2017

Pernilla Ericson: Sinua seurataan

Ruotsalaisen esikoiskirjailijan dekkari, ERLA-ryhmästä kertovan sarjan ensimmäinen osa. Ei ollenkaan pöllömpi esikoinen.

Kirjassa käydään vastaiskuun naisiin kohdistuvaa uhkaa ja väkivaltaa vastaan. Alkuun kirja vaikuttaa tosi tympeältä, kun heti ensimmäisellä sivulla ollaan muna kädessä ja sama jatkuu sivu sivun jälkeen. Onneksi ensimmäisen luvun jälkeen päästään muihinkin aiheisiin.

Kirja olikin sitten virkistävän erilainen. Rikas nainen kokoaa omat kodinturvajoukot, jotka alkavat selvittää naisiin kohdistuvia rikoksia. Juttu paljastuukin ihan toisenlaiseksi, kuin he odottivat. Vaikka kirjassa toteutetaan amerikkalaistyylistä erikoisjoukkoteemaa, pysyy se realistisissa rajoissa eivätkä tyypit ole mitään ihmemiehiä ja -naisia.

Tämä kannattaa lukea. Kirjan kieli on sujuvaa ja juoni pysyy hyvin koossa. Lopussa asiat paketoidaan siististi. Jatkoakin lienee luvassa, joten sitä odotellessa.

Kannessa häiritsee tekstissä "Erla-ryhmä sarjan ensimmäinen osa" toisen yhdysmerkin puuttuminen. Milloin mahtavat kustantajat oppia, että kansipapereihinkin voisi panostaa.


4 kommenttia:

  1. Kirjan nimi sai minut ainakin heti kiinnostumaan kirjasta! Jännittävää!

    VastaaPoista
  2. Minä taas en nimestä oikein innostunut, mutta juoni oli onneksi nimeä parempi :).

    VastaaPoista
  3. Tänään aloin lukea kyseistä kirjaa ja aivan oikein, hieman tahmean alun jälkeen juoni alkoi rullata siihen malliin että huh huh. meinaan varmasti lukea loppuun.

    VastaaPoista