lauantai 4. helmikuuta 2017

Stefan Tegenfalk: Vihan aika


Uusi tuttavuus minulle, tämä Stefan Tegenfalk. Kirjan päähenkilöitä ovat poliisi Walter Gröhn ja hänen eräänlainen apulaisensa toiselta osastolta, Jonna de Brugge. Henkilöiden menneisyydestä puhutaan viittauksin, jotka herättävät epäilyksiä siitä, että jotain on jäänyt lukematta. Vihan aika on kuitenkin esikoistrilleri.

Kirjan alussa tapahtuu merkillisiä väkivallantekoja, jotka muodostavat kirjan pääjuonen. Tekojen selvittelyn aikana tapahtuu kuitenkin kaikenlaista, ja alussa tehdyt väkivaltaisuudet unohtuvat pitkäksi aikaa. Päällekkäisten juonien yhteensitomisessa olisi parantamisen varaa. Päähenkilö kohtaa myös ikävän, täysin irrallisen terveysongelman. Toki hänet sillä tavoin saatiin pois kuvioista vähäksi aikaa, ja sairaalassa voitiin järjestää kätevästi kohtaaminen yhden sivuhenkilön kanssa.

Juoni kulkee kuitenkin ketterästi polveillen ja kirja on sujuvaa luettavaa pienistä kompastuksista huolimatta. Ehdottomasti jatkoon ja luen seuraavatkin osat, vaikka epilogi jäikin vähän hämäräksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti