lauantai 11. helmikuuta 2017

Saara Kesävuori: Kuningas

Kesävuoren Kaarlo Karemaa -psykopaatista kertovan trilogian viimeinen osa. Kesävuori on parantanut suoritustaan mainittavasti kirja kirjalta ja suorastaan harmittaa, että tämä oli nyt tässä. Toivottavasti Kesävuori jatkaa jännityksen parissa.

Kuningas on loppua kohti piinaavan jännittävä. Kirjan päätarina Olli Holman perintöhuvilan salaisuudesta jää kuitenkin vähän ohkaiseksi ja salaisuus tylsänpuoleiseksi. Olli Holman taustaa voisi avata enemmän, kun sen annetaan ymmärtää olevan kovin kiintoisa. Olli Holman luonteesta paljastuu tyhjäntoimittajalle sopivasti myös vakuutushuijarin piirteitä. Tyyppi on loppujen lopuksi aika vastenmielinen kaikessa päättämättömyydessään ja itsekeskeisyydessään. Ja hei, jos jotakuta pyydetään tyhjentämään tavarat varastoon toisen ihmisen talosta, kuka alkaa myydä niitä omaan pussiinsa?

Kaarlo Karemaan rooli puolestaan on tässä kirjassa huomattavasti voimakkaampi kuin aiemmissa osissa. Karemaa on erittäin epämiellyttävä ja käyttää hyväkseen heikompiaan. Karemaan elämä on kulkenut sangen yllättävään suuntaan. Ala, jolla Karemaa työskentelee, jää kyllä hämärän peittoon. Eipä sillä suurempaa merkitystä juonen kannalta olekaan.

Kirja pitää tiukasti otteessaan, koska henkilöt ovat kyllin monisyisiä ja tapahtumat arvaamattomia. Kerronta etenee milloin kenenkin näkökulmasta, mikä lisää kiinnostavuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti