maanantai 22. huhtikuuta 2024

Freida McFadden: Kotiapulaisen salaisuus

En ole aivan varma, onko  Kotiapulaisen salaisuus jatkoa McFaddenin kirjalle Kotiapulainen. Olen lukenut McFaddenilta myös kirjan Eristysvanki, joka ei ollut yhtä hyvä kuin Kotiapulainen. Kotiapulainenkaan ei ollut kovin erikoinen lajityyppinsä edustaja, joten en oikein itsekään ymmärrä, miksi edes tartuin tähän uusimpaan McFaddeniin. 

Kotiapulaisen salaisuuden päähenkilönä on samanniminen kotiapulainen Millie kuin aiemmassa sarjan kirjassa. Aiemman kirjan tapahtumiin ei ymmärtääkseni viitata millään tavalla, joten juuri siitä en ole varma, onko kyseessä sama Millie. Aiemman kirjan tapahtumat ovat jo haihtuneet mielestäni. 

Joka tapauksessa Millie on kotiapulainen, jonka on vaikea saada työtä. En ihan ymmärrä, miksei hän vaihda alaa. Kotiapulaisen ei luulisi olevan mikään unelma-ammatti. En ihan ymmärrä sitäkään, mikä kotiapulaisen salaisuus on. Kirjassa tarjotaan kaksikin vaihtoehtoa, mutta ainakaan lukijalle ne eivät jää salaisuuksiksi. Juoni on kovin ilmeinen tälläkin kertaa. 

Kun Millie palkataan Douglasin ja Wendyn pieneen perheeseen, jossa tapahtuu ikäviä asioita, on juonenkulku ilmeinen. Koska juoneen tarvitaan yllättävä käänne, on sekin ennalta arvattavissa. Kirja ei tarjoa lukijalle oikeastaan yhtään mitään. 

Heti kirjan alussa on virhe: 9-vuotias tytär on seuraavalla sivulla leikkikehässä. Oikea ikä lienee 9 kuukautta. 

Suomentanut Jussi Tuomas Kivi




2 kommenttia:

  1. Kotiapulaisen salasuus on jatkoa Kotiapulaiselle, ja kyllähän tuossa kirjassa kerrottiin Millien vankilataustasta, jonka vuoksi töitä oli hankala saada. Tykkään Milliestä, kirjojen mustasta ja kierosta huumorista, ja aion lukea kolmannenkin kirjan, joka ilmestyy syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelinkin, että on jatkoa, koska sama nimi. Muttei tosiaan ollut niin mieleenpainuva ensimmäinen osa, että olisin mitään enää siitä muistanut. Ai siihen tulee vielä lisää jatkoa!

      Poista