torstai 18. lokakuuta 2018

Tuija Lehtinen: Kuollut jättää jäljen

Tämä Erja Revon tutkimuksia -sarjan kolmas osa eteni liukkaammin kuin edellinen. Tarina oli kuitenkin varsin epärealistinen kaikkine käänteineen, eikä tuollaista taitaisi voida tapahtua todellisuudessa. Arvostan enemmän tarinoita, jotka voisivat aivan hyvin olla suoraan oikeasta elämästä.

Erja Repo joutuu taas tonkimaan menneitä rikoksia ja etsimään jo kuollutta henkilöä. Uusia käänteitä tulee niin liukkaasti, ettei kaikkia edes ehditä pohjustaa mitenkään. Uusia henkilöitäkin putkahtelee tuon tuosta, niissä menee väkisinkin sekaisin.

Pieniä, ärsyttäviä asioita: eräässä virkkeessä todettiin "jotain, joka...". Jotain on pronomini, joten sen jälkeen tuleva relatiivilause alkaa sanalla mikä. Nih. Kirjailija käyttää sekä tässä että edellisessä kirjassaan ilmausta "Rahat kaikki.", mikä tarkoittanee, että rahat on loppu. En ole tuollaista sanontaa ennen kuullut, ja ensimmäisellä kerralla jouduinkin miettimään, mitä sillä haetaan.

Erja Repokin ärsyttää. Hän on varsinainen ankeuttaja ja latistaja. Kaikki elämän kohokohdat latistuvat, koska Erjaa ei vaan kiinnosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti