sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tero Somppi: Raivo

Tero Somppi on julkaissut jo kahdeksan romaania, mutta nyt vasta "löysin" hänet uutuuskirjansa myötä.

Raivo on poliisiromaani ja nimensä mukaisesti se kertoo raivosta, jota kirjan rikollinen päähenkilö tuttavallisesti nimittää Roosnaksi. Ihan oikeasti. Tarkemmin sanottuna kyse on rattiraivosta, joka liikenteessä helposti herää, kun muut eivät käyttäydy "oikealla" tavalla. Kirjassa raivo herää niitä kohtaan, jotka rikkovat liikennesääntöjä, joita poliisikaan ei ehdi valvoa.

Varsinainen päähenkilö on rikoskonstaapeli Ari Manner, joka avioeron myötä on muuttanut Keski-Suomesta Helsinkiin. Manner selvittelee rattiraivoon liittyvää tapahtumasarjaa ja onnistuukin selvittämään sen. Kirja on hyvin suoraviivainen ja yksitasoisuudessaan vähän tylsäkin. Käännösdekkareita lukiessani olen tottunut kerroksellisuuteen ja monen tarinan päällekkäisyyteen. Varmaan muissakin maissa kirjoitetaan suoraviivaisiakin dekkareita, mutta niitä ei käännetä...

Eniten jäi kaivelemaan kirjan epilogi. Sen sijaan, että siinä olisi kerrottu vaikkapa Mannerin kotiutumisesta Helsinkiin tai orastavan suhteen kehittymisestä, siinä tarjottiin opastava katsaus liikennevahinkoihin ja paljon niihin liittyvää tilastotietoa, jota Manner muka luki jostakin. Voi tylsyys ja läpinäkyvyys.

Annan Sompille mahdollisuuden, koska oli tämä kuitenkin ihan kelpo luettavaa. Aion lukea toisenkin Sompin kirjan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti