sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Liane Moriarty: Omena ei kauas putoa

Liane Moriarty on suosikkikirjailijoitani. Rakastan sitä, kun kirjassa ihmiset keskustelevat keskenään ja samalla toisen ajatukset lentävät johonkin aivan muualle, ja näitä ajatuksia kuvataan sitten sivukaupalla, kunnes palataan alkuperäiseen hetkeen. Tässä kirjassa tällaista tapahtuu todella paljon. 

Joy ja Stan ovat eläkkeellä oleva pariskunta, jolla on neljä aikuista lasta. Perheen elämän on täyttänyt tennis: vanhemmat ovat valmentaneet ja lapset pelanneet. Vaikka tennis on kirjan keskiössä, on se kuvattu lukijaystävällisesti eikä vaadi tietoutta aiheesta. Se ei myöskään nouse kirjan teemaksi. Teemana on ennemminkin rakkaus ja anteeksianto. 

Eräänä päivänä Joy lähettää lapsilleen mystisen tekstiviestin ja katoaa jälkiä jättämättä. Kun perhe vähitellen huolestuu, alkaa poliisi tutkia katoamista ja Stan joutuu epäillyksi vaimonsa murhasta. 

Aivan ihana kirja.
6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään Moriartysta ja tykkäsin myös tästä kirjasta. Näissä on paljon sellaista pientä kivaa, mikä kolahtaa. Erittäin viihdyttävää luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja todellakin, paljon pientä kivaa. Tekevät yhdessä loistavan kirjan.

   Poista
 2. Tätä en ole vielä lukenut, mutta muita Moriartyjä kyllä ja tykännyt niistä. Australia tuo kivan twistin, ja jotain yllätyksellisyyttä ainakin aiemmin lukemissani on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Australia on tosiaan hauska, kun pitää aina muistaa, että siellä on kesä joulun aikaan :).

   Poista
 3. Hyvin kuvailit Moriartyn kirjoitustyyliä :). Luen tätä parhaillaan hykerrellen välillä ääneen, millään en malttaisi laskea kirjaa käsistä. Olen tykännyt kaikista Moriartyn kirjoista yhtä lukuun ottamatta (olen näköjään unohtanut kirjan nimenkin, onneksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit! Moriarty on kyllä ihana kirjailija. Jonotan parhaillaan kirjastosta uusinta Moriartya.

   Poista